سلامت و بهداشت

واریس صورت چیست؟ (علائم، دلایل و شیوه درمان)

رگ های واریسی صورت رگ های کوچک قرمز یا بنفش رنگی هستند که معمولا در اطراف بینی و گونه ها دیده می شوند و اغلب به آنها «رگ های عنکبوتی» می گویند.

تلانژکتازی نوعی بیماری عروقی است که به دلیل آسیب به عروق سطحی ظاهری مشبک و قرمز به آنها می دهد و باعث متورم و گشاد شدن آنها می شود. به همین دلیل این مشکل به «رگ‌های عنکبوتی» نیز معروف است.

این رگه ها می‌توانند در هر جایی از بدن از جمله پاها ظاهر شوند، اگرچه رگ‌های واریسی روی پاها با رگ‌های واریسی روی صورت متفاوت است.

اما حتی تصور وجود این رگه ها روی پوست صورت می تواند فرد را با نگرانی زیادی مواجه کند. من فاطمه حبشی هستم  و در این مقاله قصد دارم تا شما را علل این عارضه و روش های درمان آن آشنا کنم. پس با من همراه باشید.

علل ایجاد واریس در صورت چیست؟

رگ‌های عنکبوتی به ما آسیبی نمی‌رسانند و باعث بیماری‌های دیگر نمی‌شوند. تنها مشکل آنها ظاهر زشتشان است که می تواند برای ما آزاردهنده باشد. در برخی موارد، رگ های واریسی روی صورت می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مانند روزاسه باشد. پس توصیه میکنم به جای خودتجویزی و مصرف داروی خودسرانه ، حتما برای معاینه و تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

تلانژکتازی ها که به عنوان وریدهای عنکبوتی نیز شناخته می شوند، رگ های خونی متسع و متورم هستند که در نزدیکی سطح پوست یا غشاهای مخاطی ایجاد می شوند.

این سیاهرگ‌ها می‌توانند در هر جایی از بدن از جمله پاها ظاهر شوند، اگرچه رگ‌های واریسی روی پاها با رگ‌های واریسی روی صورت متفاوت است.

آنها اغلب به صورت خطوط صورتی روشن یا قرمز (و گاهی بنفش) ظاهر می شوند و با فشار دادن موقتاً سفید می شوند. تلانژکتازی یا وریدهای عنکبوتی یک بیماری شایع است که بر سلامت افراد تأثیر نمی گذارد، اما می تواند نشانه بیماری های جدی تری باشد.

این بیماری ممکن است به دلایل مختلفی در فرد ایجاد شود. برخی از دلایل اصلی ظاهر آن عبارتند از:

افزایش سن: یکی از مهم ترین دلایل افرادی که به واریس یا رگ های عنکبوتی مبتلا می شوند، افزایش سن است. با افزایش سن، پوست نازک تر و سیاهرگ ها ضعیف تر می شوند. این مشکل باعث فشار بیشتر روی رگ ها و در نتیجه آسیب دیدن آنها شده است.

بارداری: هورمون ها در دوران بارداری تغییر می کنند و می توانند باعث ایجاد سیاهرگ های عنکبوتی روی صورت شوند. علاوه بر این، افزایش قابل توجه حجم خون می تواند به وریدها فشار وارد کرده و آن ها را متسع کند.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید: قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و رادیکال های مضر می تواند باعث ایجاد رگ های عنکبوتی روی گونه ها و بینی شود و یا حتی آنها را بزرگتر و برجسته تر کند. اگر به طور مکرر در معرض این رادیکال ها قرار بگیرید، می توانند به پوست شما آسیب برسانند و باعث ایجاد واریس در صورت شوند.

بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی مانند روزاسه، اگزما و آکنه که باعث التهاب پوست می شوند، می توانند در تشکیل رگ های عنکبوتی نقش داشته باشند.

تغییرات فشار: تغییرات فشار شدید مانند از آنجایی که عطسه شدید یا استفراغ نیز می تواند منجر به اتساع یا ترکیدن رگ های خونی در صورت شود.

مصرف الکل: الکل باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود. هر چه بیشتر الکل بنوشید، خون و رگ های قرمز روی صورت شما بیشتر می شود. با گذشت زمان، الکل فشار خون را افزایش می دهد و باعث گشاد شدن سیاهرگ های صورت می شود.

واریس صورت چگونه درمان می شود؟

مهم نیست که چه چیزی باعث ایجاد رگ های عنکبوتی یا همان واریس بر روی صورت شما می شود، اما باید بدانید که این رگ ها به خودی خود از بین نمی روند و حتی ممکن است با گذشت زمان بدتر شوند. از آنجایی که این سیاهرگ ها زیر پوست هستند، بسیار ظریف هستند و به راحتی آسیب می بینند، مثلاً شستن بیش از حد صورت یا شستن صورت با آب داغ می تواند باعث ترکیدن بیشتر مویرگ ها شود.

دقت کنید که این رگه های عنکبوتی به سلاپت ما آسیبی نمی‌رسانند و در صورت عدم دستکاری یا وارد شدن فشار بر پوست سبب ایجاد عوارض نخواهند شد و همانطور که گفتیم تنها مشکل آنها ظاهر زشتی است که می تواند برای فرد آزاردهنده باشد. اما در هر صورت بهتر است در صورت مشاهده واریس ها در صورت با پزشک خود مشورت کنید زیرا در برخی موارد، رگ های واریسی روی صورت می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مانند آکنه روزاسه و یا سایر مشکلات پوستی باشد.

اما چگونه می توان از شر رگ های عنکبوتی نزدیک بینی و روی گونه ها خلاص شد؟ کارهایی که می توانید برای کاهش و جلوگیری از رشد این ناراحتی های جزئی انجام دهید عبارتند از:

صورت خود را به اندازه بشویید: هنگام شستشوی صورت از پاک کننده های ملایم استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که لایه‌بردارها می‌توانند به پوست آسیب برسانند، بنابراین از آن‌ها کم استفاده کنید. اگر پوست خشکی دارید حتما بعد از شستن صورت از مرطوب کننده استفاده کنید تا پوستتان هیدراته بماند.

از کرم ضد آفتاب استفاده کنید: اشعه ماوراء بنفش خورشید و سیگار دو

منبع رادیکال های آزاد هستند. بنابراین از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در اوج گرما خودداری کنید و به یاد داشته باشید که هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

ورزش: برای بهبود گردش خون و استحکام وریدها به طور منظم ورزش کنید.

لیزر درمانی: یکی از گزینه های درمانی برای واریس صورت، لیزر درمانی است. فناوری لیزر سال هاست که در این زمینه استفاده می شود و کاربردهای آن بی حد و حصر است. گفته می شود این درمان در از بین بردن رگ های عنکبوتی بسیار موثر است.

آلوئه ورا: ژل موجود در گیاه آلوئه ورا می تواند برای درمان قرمزی پوست مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد که آلوئه ورا مانند کرم های دارویی (هیدروکورتیزون)، قرمزی پوست را کاهش می دهد. اما در نظر داشته باشید که استفاده مکرر از این گیاه باعث خشکی عمقی پوست می شود.

تزریق: برای درمان رگ های عنکبوتی صورت می توانید از روش های تزریقی مانند بوتاکس نیز استفاده کنید. در واقع بهترین عمل آن جوانسازی کامل صورت است. بوتاکس و سایر پرکننده‌های پوستی معمولاً لایه‌های مختلف پوست را درمان می‌کنند و به شما کمک می‌کنند جوان‌تر به نظر برسید و در عین حال پوستی سالم را حفظ کنید. فقط به یاد داشته باشید که تزریق ، رگ های عنکبوتی را می پوشاند، اما آنها را از بین نمی برد.

اسکلروتراپی: در این روش تزریق یک ماده خاص به داخل سیاهرگ ها در عرض چند هفته اثر آنها را از بین می برد. پزشک محلول را به رگهای عنکبوت تزریق می کند و باعث بسته شدن آنها می شود. در نتیجه خون به جای عبور از این رگ ها، از رگ های دیگری که مشکلی ندارند و روی پوست قابل مشاهده نیستند، جریان می یابد.

استفاده از کرم های رتینوئیدی: کرم های موضعی، به ویژه آنهایی که حاوی رتینوئید هستند، می توانند به کاهش ظاهر رگ های عنکبوتی کمک کنند. ترکیبات رتینوئید در درجه اول برای آکنه و روزاسه استفاده می شود.

سخن آخر

اگرچه سن، ژنتیک، تغییرات هورمونی و محیط همگی در ایجاد واریس صورت نقش دارند، اما معمولاً می توان از طریق تغییر سبک زندگی، ورزش و محدود کردن الکل و سیگار از این عارضه پیشگیری کرد.

من فاطمه حبشی هستم و ضمن قدردانی از همراهی شما با این مقاله ، پیشنهاد می کنم برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بهداشتی و درمانی با مشاورین ما در تماس باشید.

دکتر فاطمه حبشی

در هر عصری، زیبا بودن، معنا و مفهوم خاص خود را دارد. شاید در عصر ما، زیبایی همان چیزی است که اکنون به دنبال آن هستیم. چیزی که، باعث شده است کلینیک زیبایی و آکادمی فلدورا را تاسیس کرده و میزبان هنرجویان و زیبارویانی چون شما باشیم. امیدواریم که همواره بدرخشید و شاداب‌تر، جوان‌تر و زیباتر از همیشه بمانید. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی یا مشاوره دارید با 09120311317 در ارتباط باشید. منتظر دیدارتان هستیم 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *