سلامت و بهداشت

فرق آکنه با جوش چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟

جوش و آکنه همیشه به عنوان شایع ترین مشکلات پوستی در بین افراد در سنین مختلف شناخته شده است. بحرانی ترین دوران برای پیدایش جوش و آکنه، نوجوانی و جوانی است. با این حال، گاهی اوقات شاهد ظهور جوش و آکنه در بزرگسالی هستیم.

بسیاری از افراد فکر میکنند که جوش و آکنه هر دو یک معنا دارند اما باید بگویم که این دو عارضه پوستی تفاوت هایی با هم دارند. من فاطمه حبشی هستم و در این مقاله قصد دارم تا به معرفی جوش و آکنه و تفاوت این دو مشکل پوستی بپردازم.

تفاوت بین جوش و آکنه چیست؟

در ادلین قدم بهتر است به این سوال پاسخ بدهیم که تفاوت بین آکنه و جوش چیست و این دو با هم چه تفاوت هایی دارند. به طور کلی، آکنه یک نوع بیماری پوستی است در حالی که جوش از علائم آکنه است.

یعنی جوش به تنهایی نوعی بیماری نیست و نوعی علامت محسوب می شود که می تواند بر حسب شرایط سنی ، موقعیت جغرافیایی ، حساسیت و یا واکنش به آلرژن های مختلف ایجاد شود. اما آکنه نوعی بیماری است که می تواند پوست را درگیر کند و علائم پوستی برای بیمار به همراه داشته باشد که یکی از این علائم می تواند ایجاد جوش باشد.

به طور کلی تفاوت بین جوش و آکنه را می توان از ویژگی های جوش های روی پوست تشخیص داد:

جوش های مقطعی

جوش ها حساسیت های پوستی هستند که با آکنه ارتباطی ندارند.

هنگامی که فولیکول غده پوست مسدود می شود و یا منافذ آن به دلیل تجمع چربی و باکتری مسدود می شود ، جوش ایجاد می شود. همچنین یکی دیگر از تفاوت های جوش و آکنه این است که آکنه اغلب در صورت، گردن، پشت، سینه و شانه ها دیده می شود. آکنه یک مشکل جدی تهدید کننده زندگی نیست، اما می تواند منجر به زخم شود.

با این وجود جوش ها اغلب به زیر سطح پوست نفوذ می کنند و به ضایعات ملتهب با ظاهری قرمز یا صورتی تبدیل می شوند.بیشتر افراد روی صورت خود جوش می زنند، اما قفسه سینه، گردن، شانه ها و قسمت بالایی پشت نیز مستعد جوش هستند.

آکنه چیست؟

جوش های مداوم ، التهاب پوست ، درگیری بخش وسیعی از پوست و پوسته پوسته شدن از نشانه های آکنه است. آکنه خطرناک نیست، اما می تواند زیبایی و لطافت پوست را تهدید کند.

آکنه زمانی اتفاق می افتد که منافذ پوست با سبوم و سلول های مرده مسدود می شود. همچنین آکنه می تواند در پی عدم رعایت بهداشت ، وراثت ، واکنش به داروها و بیماری های مختلف رخ بدهد.

تخمین زده می شود که تقریبا ۳۰ درصد از نوجوانان از آکنه شدید رنج می برند و برای برخی افراد ژنتیک عامل اصلی این مشکل است و کنترل آن خارج از کنترل است.

آکنه باعث تورم پوست و تکثیر بیشتر آکنه می شود. برخی از آکنه ها شدیدتر از سایرین هستند و بیشتر جوش های سرسیاه، سرسفید و یا قرمز هستند.

علل ایجاد آکنه چیست؟

برای بسیاری از زنان، آکنه می تواند برای چندین دهه در پوست باقی بماند. محتمل ترین زمان برای آکنه در زنان یک هفته قبل از قاعدگی است. این نوع آکنه نیازی به درمان ندارد و با گذشت زمان از بین می رود. زنانی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند بیشتر در معرض ابتلا به آکنه هستند.

در بزرگسالان، شروع ناگهانی آکنه ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هشدار می دهد که استفاده از برخی از لوسیون های درمانی ، پاک کننده ها و سایر محصولات پوستی بدون تجویز پزشک می تواند باعث واکنش های جدی و مضر پوستی شود.

اگرچه علت دقیق آکنه هنوز به اثبات نرسیده است، اما موارد زیر می تواند زمینه ساز آکنه باشد.

هر گونه تغییرات هورمونی بخصوص در دختران و بانوان : مانند بلوغ، بارداری، قاعدگی

لایه برداری غیر اصولی ، دستکاری و کندن جوش ها

شستشوی بیش از حد پوست و استفاده از شوینده های نامناسب با نوع پوست صورت

فشار و یا اثر ناشی از گردنبند، کلاه ایمنی، بند کوله پشتی و یا لوازم تزیینی که پوست بدن به جنس آن واکنش نشان می دهد

لوازم آرایشی مانند کرم های ضد آفتاب و لوسیون هایی که بر پایه الکل هستند و یا محصولات بهداشتی بسیار معطر

علل ایجاد جوش چیست؟

همانطور که گفتیم جوش ها علائم پوستی هستند که می توانند در پاسخ به هر تغییر آب و هوایی و یا آلرژی رخ بدهند . در ادامه قصد دارم به معرفی اصلی ترین علت های جوش زدن اشاره کنم.

علل هورمونی جوش

تغییر در میزان هورمون ها در چرخه قاعدگی؛

مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی؛

عدم تعادل هورمونی؛

اختلالات سیستم غدد درون ریز و غیره

علل غیر هورمونی جوش

رژیم غذایی؛

کمبود ویتامین ها و مواد مغذی؛

استرس؛

ژنتیک؛

بیماری های گوارشی؛

عدم رعایت بهداشت پوست؛

سیستم ایمنی ضعیف؛

برخی از مواردی که می تواند باعث ایجاد جوش در صورت شود عبارتند از:

تماس محصولات آرایشی نامناسب با پوست صورت؛

رفع موهای زائد صورت؛

استفاده از چندین محصول مراقبت از پوست؛

استفاده بیش از حد از محصولات ضد آفتاب؛

رژیم غذایی سرشار از روغن ، لبنبات و کربوهیدرات؛

باکتری های موجود روی تلفن همراه؛

استفاده از بالش آلوده؛

همچنین باید بگویم که اگر در حال حاضر از داروها و درمان های خانگی برای آکنه استفاده می کنید و همچنان از این وضعیت رنج می برید، بهتر است قبل از بدتر شدن شرایط پوستی خود به پزشک  مراجعه کنید. چراکه یکی از عوامل ایجاد جوش ،عدم رسیدگی به موقع به وضعیت پوستی است که در نتیجه باعث ایجاد جوش های بیشتر و درگیری بخش گسترده تری از پوست صورت می شود.

روش های درمان جوش و آکنه

با دانستن تفاوت بین جوش و آکنه به این نتیجه می رسیم که برای از بین بردن جوش های صورت باید آکنه را درمان کنیم. برای درمان آکنه باید مهمترین علت این بیماری را تشخیص داد. هرکسی می تواند با مراجعه به متخصص پوست از جزئیات و علل آکنه مطلع شود. البته تاکنون درمان ها و درمان های خانگی مختلفی برای از بین بردن جای جوش و آکنه معرفی شده است.

 

یکی از دلایل ایجاد جوش و آکنه که باید به آن اشاره کنم ، کم خوابی است. حتما شما هم شنیده اید که برای داشتن یک پوست خوب و سالم باید حداقل ۷ ساعت خواب شبانه داشته باشید. اما چرا؟ کورتیزول هورمون استرس و مربوط به وضعیت آماده باش بدن است . این هورمون در طول خواب شبانه به شدت کاهش می یابد و اگر تا دیر وقت بیدار بمانید و چرخه خواب خود را مختل کنید، سطح کورتیزول شما بالا می ماند. همین امر می تواند سبب اختلال در ترشح چربی پوست و ایجاد جوش و آکنه شود.

 

برطرف کردن بسیاری از عوامل زمینه ای دیگر مانند ژنتیک، رژیم غذایی، اضطراب، تغییرات هورمونی و عفونت نیز بر درمان آکنه تأثیر می‌گذارند.

اصولا آکنه همراه با جوش به عمق پوست نفوذ می کند و منجر به آسیب می شود، اگر بیمار درمان را به تعویق بیندازد آسیب جدی می شود. آکنه معمولا در سه سطح خفیف، متوسط ​​و شدید طبقه بندی می شود که نیاز به درمان متفاوتی دارد. همانطور که گفتیم ، دستکاری صورت ، آکنه را بدتر می کند و باعث تشدید التهاب و علائم می شود.

روش های زیر برای جلوگیری از ایجاد جوش و آکنه و کمک به درمان آن موثر است ؛

حتما رو بالشی خود را حداقل یک بار در هفته بشویید.

بهداشت پوست خود را همواره در اولویت قرار دهید

یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید ( از غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ، آهن و روی مصرف کنید )

حداقل ۸ ساعت در شبانه روز بخوابید

استرس و تنش را در زندگی خود به حداقل برسانید

از مالیدن ، خاراندن و لمس آکنه اجتناب کنید

آرایش سنگین به مدت طولانی بر روی صورت خود قرار ندهید

آب زیاد بنوشید

هفته ای حداقل یکبار از اسکراب های ملایم استفاده کنید

مصرف لبنیات را کمتر کنید

به طور منظم ورزش کنید

دکتر فاطمه حبشی

در هر عصری، زیبا بودن، معنا و مفهوم خاص خود را دارد. شاید در عصر ما، زیبایی همان چیزی است که اکنون به دنبال آن هستیم. چیزی که، باعث شده است کلینیک زیبایی و آکادمی فلدورا را تاسیس کرده و میزبان هنرجویان و زیبارویانی چون شما باشیم. امیدواریم که همواره بدرخشید و شاداب‌تر، جوان‌تر و زیباتر از همیشه بمانید. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی یا مشاوره دارید با 09120311317 در ارتباط باشید. منتظر دیدارتان هستیم 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *