سلامت و بهداشت

تاثیر استرس روی پوست (بیماری های پوستی ناشی از استرس)

رابطه بین استرس و مشکلات پوستی، امروزه به یکی از پرچالش ترین موضوعات حوزه زیبایی و درمان تبدیل شده است.

بهتر است بدانید استرس گاهی باعث عود بیماری های پوستی می شود و گاهی باعث بروز رفتارهایی می شود که ظاهر بیماری های پوستی را بدتر می کند، مثلا فردی که از آکنه و یا جوش رنج می برد، بدلیل افزایش استرس، ضایعات پوستی خود را دستکاری کرده و با خاراندن و کندن جوش ها منجر به تشدید عوارض پوستی خود خواهد شد.

من فاطمه حبشی هستم و قصد دارم در این مقاله به تاثیر استرس روی پوست و بیماری های پوستی که به نحوی با استرس در ارتباط هستند اشاره کنم. پس با من همراه باشید.

تاثیر استرس بر روی پوست

تقریباً همه ما درجاتی از استرس را در زندگی روزمره خود تجربه می کنیم. اگرچه استرس یک مشکل روانی است، اما همانطور که گفتیم می تواند منجر به علائم جسمی نیز بشود. پوست یکی از قسمت هایی است که استرس بر آن تاثیر می گذارد. در ادامه به اثرات مختلف استرس بر روی پوست می پردازیم.

اگرچه پیشگیری از استرس همیشه اولین قدم در کاهش اثرات آن است، اما برخی عوامل استرس زا مانند شرایط کاری سخت یا روابط عاطفی اجتناب ناپذیر هستند، اما انجام برخی کارها توانایی شما را برای مقابله با استرس افزایش می دهد.

یک رویکرد برای کاهش اثرات استرس، تغییر سبک زندگی است. مانند:

ورزش منظم انجام دهید

یک رژیم غذایی سالم و متعادل

همچنین می توانید با روش های مفیدی مانند تکنیک های آرامش بخشی و مشاوره استرس خود را کاهش دهید.

هر زمان که بیماری پوستی و استرس زمینه‌ای بیمار را با هم درمان می‌کنیم، پوست اغلب سریع‌تر و کامل‌تر بهبود می‌یابد، زیرا اثرات منفی استرس از بین می‌رود، که سطح کلی اضطراب بیمار را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که او احساس راحتی بیشتری کند.

استرس چگونه روی پوست تاثیر می گذارد؟

۱- استرس به طرق مختلف بر ظاهر فرد تأثیر می گذارد. در مرحله اول پوست را حساس تر و واکنش پذیرتر می کند. استرس باعث ایجاد جوش های مقاوم تر و التهابی می شود، ناخن ها را شکننده و نامنظم می کند. باعث ریزش مو، بدتر شدن کهیر و تعریق بیش از حد می شود.

۲- بیمارانی که از استرس رنج می برند معمولا به پوست خود بی توجهی می کنند و آن را در معرض عوامل آسیب زا قرار می دهند. با عدم رعایت بهداشت و مراقبت مناسب، عمر سلول های سالم پوست کوتاه می شوند و خراشیدن یا مالش بیش از حد به پوست آسیب می رساند و سبب کاهش مقابله پوست در برابر میکروارگانیسم های بیماری زا می شود. در واقع، استرس می تواند باعث چرخه معیوب مرگ و تولید سلول های پوستی بشود.

۳- در اثر استرس هورمون هایی مانند کورتیزول در بدن ترشح می شود که باعث افزایش ترشح چربی و یا ظهور مجدد آکنه در صورت و بدن می شود.

۴- پوست اولین سد محافظ بدن است و به عنوان یک مانع فیزیکی و همچنین اولین محل سلول های دفاعی برای مبارزه با باکتری ها، ویروس ها و عوامل عفونی عمل می کند. استرس می تواند تعداد سلول های محافظ را بیش از حد نیاز افزایش داده و یا آنها را به طور نامناسب در پوست فعال کند و منجر به واکنش های خود ایمنی مانند حساسیت پوستی و پسوریازیس و دیگر بیماری های التهابی پوستی مکرر شود.

۵- استرس می تواند در پیدایش بیماری های خودایمنی هستند موثر باشد. استرس می تواند با برهم زدن سد محافظ پوست، مقاومت پوست در برابر عفونت را کاهش دهد. علاوه بر این، با ایجاد اختلال در لایه محافظ پوست، می تواند از دست دادن آب پوست را افزایش داده و نفوذ مواد محرک و حساس را به پوست افزایش دهد.

۶- استرس می تواند رشد، تقسیم و تمایز سلول های جدید پوست را کاهش دهد و همچنین مانع از خون رسانی مناسب به پوست شود. در نتیجه بازسازی سلول ها و پاکسازی سطح آنها از رادیکال های آزاد مختل شده و روند پیری و ایجاد چروک پوست ما تسریع می شود.

۷- هنگامی که بدن; تحت استرس زیادی قرار دارد، با تولید برخی هورمون ها باعث تولید چربی اضافی در سطح پوست و اختلال در سیستم لنفاوی و جریان خون می شود که منجر به عود بیماری های پوستی مانند آکنه و جوش های زیرپوستی می شود و عوارضی همچون سیاهی دور چشم و پف دور چشم را افزایش می دهد.

بیماری های ناشی از استرس

۱- آکنه و جوش صورت:

بسیاری از بیمارانی که از آکنه و جوش رنج می برند از دلیل اصلی ایجاد آن ها اطلاعی ندارند. اما من به شما می گویم که حداقل در ۳۰ درصد موارد، ایترس باعث ایجاد این عوارض می شود. در ضمن هم ظاهر و هم شدت بثورات صورت می تواند نتیجه میزان استرس فرد باشد.

۲- اگزما:

اگزما یا حساسیت های شدید پوستی که با لکه های قرمز، خشکی و خارش در سطح پوست مشخص می شود، نوع دیگری از واکنش پوست نسبت به استرس است.

۳- بیماری پسوریازیس:

بسیاری از شما نام این بیماری خود ایمنی را شنیده اید. لکه های مقاوم و فلسی شکل که روی سطح پوست ظاهر می شود و نواحی قرمز، صورتی و برجسته با پوسته های بسیار ضخیم، خشک و سفید ایجاد می کند. این بیماری که عمدتاً پوست سر، آرنج و زانو را درگیر می کند و خارش مکرر و آسیب های موضعی آن را بدتر می کند ، می تواند نشانگر استرسی باشد که بدن فرد را به سمت واکنش های خود ایمنی متمایل کرده است.

۴- آکنه روزاسه:

این آکنه نیز نوعی ضایعه پوستی است که مردان و زنان میانسال را درگیر می کند و با قرمزی و التهاب سطح گونه ها و پیشانی مشخص می شود، گاهی اوقات جوش های آکنه مانند در پس زمینه این قرمزی ظاهر می شوند. استرس یکی از دلایل اصلی بروز و تشدید آن است.

۵- زگیل:

اگر بخواهم تعریف کاملی از زگیل ارائه کنم باید بگویم که زگیل رشد و توسعه موضعی خوش خیم در سطح پوست و غشاهای مخاطی است که باعث درد و ناراحتی می شود. نوجوانان مستعد ابتلا به این بیماری هستند و استرس می تواند یکی از دلایل اصلی این عارضه باشد.

۶- انواع تاول:

فراموش نکنید که استرس زیاد در فرد با ایجاد خارش در سطح پوست و مالش مکرر پوست برای تسکین خارش می تواند باعث ایجاد تاول و زخم شود. بنابراین اگر زیاد تاول یا کهیر می زنید بهتر است کمی به سبک زندگی خود و رخداد های استرس زای روزانه خود توجه کرده و آن را رفع نمایید.

۷- افتادگی، مات شدن و تیرگی پوست:

استرس در اثر محرومیت از خون و اکسیژن باعث کاهش خونرسانی به پوست می شود که در نتیجه رنگ صورت تغییر می کند و درخشندگی پوست کاهش می یابد. این مورد می تواند ظاهر جوان پوست را کاهش داده و باعث ایجاد چروک پوستی شود.

۸- افزایش ترشح سبوم یا چربی پوست

این مورد نیز تحت تاثیر افزایش هورمون کورتیزول ناشی از استرس رخ می دهد که می تواند باعث ایجاد آکنه بیشتر در پوست شود.

۹- سرطان پوست:

توجه داشته باشید که استرس می تواند شروع روند سرطانی شدن سلول های پوست را تسریع کند. در نتیجه توصیه می کنم از استرس روزانه خود کم کنید تا سالم تر زندگی کنید.

دکتر فاطمه حبشی

در هر عصری، زیبا بودن، معنا و مفهوم خاص خود را دارد. شاید در عصر ما، زیبایی همان چیزی است که اکنون به دنبال آن هستیم. چیزی که، باعث شده است کلینیک زیبایی و آکادمی فلدورا را تاسیس کرده و میزبان هنرجویان و زیبارویانی چون شما باشیم. امیدواریم که همواره بدرخشید و شاداب‌تر، جوان‌تر و زیباتر از همیشه بمانید. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی یا مشاوره دارید با 09120311317 در ارتباط باشید. منتظر دیدارتان هستیم 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *